Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Emilia Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Paulina Kreft
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr inż. Sławomir Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Aleksandra Pranszke
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 781 344 445

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

mgr Emilia Hallmann
mgr Emilia Hallmann
 Paulina Kreft
Paulina Kreft
mgr inż. Sławomir Hallmann
mgr inż. Sławomir Hallmann
 Aleksandra Pranszke
Aleksandra Pranszke
Ukryj kalendarz

Szukam pomocy w chorobie

Wskazań zdrowotnych do zastosowania odpowiedniej diety jest wiele. Począwszy od tak częstych w dzisiejszych czasach zaparć, przez choroby tarczycy, po ciężkie do wyleczenia nowotwory. Praktycznie w każdej jednostce chorobowej wymagane jest zastosowanie konkretnych zaleceń dietetycznych, które pomogą nam powrócić do zdrowia. Ponieważ schorzenia z jakimi na co dzień spotyka się dietetyk w swojej praktyce, mają zarówno charakter przejściowy, jak i przewlekły, należy poddać analizie wszelkie parametry, mogące mieć wpływ na stan chorobowy. Dopiero wtedy jesteśmy w stanie dobrać odpowiednią dla pacjenta strategię pomocy dietetycznej. Wielu pacjentów przekonało się już jak bardzo pomocna w terapii jest prawidłowo dobrana dieta.

Pakiet pomocy obejmuje:

  • pomiar i analizę aktualnej masy ciała oraz procentowej zawartości mięśni i tkanki tłuszczowej w organizmie
  • konsultację wraz z oceną nawyków żywieniowych, które mogą mieć wpływ na wyniki badań laboratoryjnych
  • opisowy raport dot. spożycia kilkudziesięciu składników pokarmowych wraz z analizą i oceną
  • zlecenie ewentualnych badań dodatkowych dla głębszej diagnostyki
  • program żywieniowy przygotowany indywidualnie dla pacjenta, biorąc pod uwagę jego problemy zdrowotne, styl życia i preferencje smakowe; składający się z jadłospisów dziennych; do każdej potrawy podane są: gramatura i miary kuchenne składników oraz przepis
  • listę zakupów sporządzaną na określoną przez pacjenta ilość dni
  • listę motywujących zadań terapeutycznychna czas trwania terapii
  • dodatkowe wskazówki dotyczące żywienia i stylu życia, które mogą być pomocne w terapii
  • wskazanie odpowiednich zajęć sportowych

Polecane artykuły

Filtry życia

Ponad 500 mln ludzi na całym świecie (w przybliżeniu jedna osoba na dziesięć) cierpi z powodu przewlekłej choroby nerek (PChN). Ostatnie badania potwierdziły, że schorzenie ...

czytaj więcej

Nadciśnienie w liczbach

Z powodu chorób układu krążenia, w tym nadciśnienia tętniczego i jego powikłań, każdego roku umiera ponad 170 tysięcy osób (częściej mieszkańcy wsi niż miast). Oznacza ...

czytaj więcej

Bóle głowy

Z powodu bólu głowy cierpi aż 70% Polaków, a około 30% miewa je często. Blisko 15% uskarża się na napady migreny, które zdecydowanie częściej atakują ...

czytaj więcej

Z cukrzycą można żyć

W drugiej połowie naszego wieku nastąpił gwałtowny wzrost zachorowań na cukrzycę typu 2 - chorobę wyraźnie pogarszającą jakość życia, często prowadząca do inwalidztwa i przedwczesnej ...

czytaj więcej
Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ