Chemia w diecie
Rakotwórcza wędlina, warzywa i owoce z konserwantami, ryby pełne metali ciężkich. Inne produkty – też bywają niebezpiecznie wzbogacone. Czy mamy szansę zdrowo jeść? Tak, odpowiadają ...
czytaj więcejRakotwórcza wędlina, warzywa i owoce z konserwantami, ryby pełne metali ciężkich. Inne produkty – też bywają niebezpiecznie wzbogacone. Czy mamy szansę zdrowo jeść? Tak, odpowiadają ...
czytaj więcejWątroba potrafi w jednej chwili przetwarzać pożywienie, neutralizować nadmiar alkoholu, leków oraz innych substancji chemicznych. Ten niezwykły organ o masie około 1,5 kg jest największym ...
czytaj więcejBardzo niskie spożycie ryb morskich oraz ich przetworów może prowadzić do poważnego deficytu kwasów tłuszczowych omega-3, a tym samym sprzyjać wielu schorzeniom.
czytaj więcejChcesz zachować zdrowie i szczupłe ciało? Pamiętaj, Twój organizm dla prawidłowego funkcjonowania potrzebuje kilkadziesiąt różnych składników pokarmowych. Niedobór wielu z nich może pogarszać kondycję, nasilać ...
czytaj więcej