mgr Emilia Hallmann
06 Sier

Puszyste placuszki

Danie, które świetnie się sprawdzi, na weekndowe śniadanie, czy też podwieczorek. Dodatki to dowolność, najlepiej sprawdzą się świeże owoce i orzechy/ masło orzechowe. Smacznego!

Składniki:

  • Jajko 2 duże sztuki (120 g)
  • Mąką żytnia / graham 2-3 łyżki (30 g)
  • Mleko 1/4 szklanki (50 g)
  • Syrop klonowy/miód 1 łyżka (15 g)
  • Maliny 1 garść (50 g)
  • Migdały 1 łyżka (15 g)
  • Masło klarowane łyżeczka (5 g)

Sposób przygotowania: 

Ubić białka na sztywną pianę, dodać przesianą mąkę, żółtka i mleko. Powoli wymieszać. Smażyć na patelni posmarowanej masłem z każdej strony. Podać ze zmiksowanymi malinami z dodatkiem syropu i migdałami.

Dobry Dietetyk Gdynia Dobry Dietetyk Tczew Dobry Dietetyk Malbork

Twój komentarz




POKAŻ
Emilia Hallmann - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ