mgr Emilia Hallmann
10 Kwie

Pasta z soczewicy

Kiedy znudzą się Wam tradycyjne kanapki z serem, szynką, jajem i macie ochotę na "coś innego", zachęcam do spróbowania past kanapkowych- oczywiście wykonanych samodzielnie w domu :) Moja propozycja dla Was, to pożywna, a jednocześnie bardzo prosta w przygotowaniu pasta z soczewicy.

Do przygotowania pasty potrzebujesz:

  • 150g soczewicy (może być czerwona, czarna, zielona)
  • cebulę
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwę 2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy (najlepiej podkreśli kolor czerwonej- jak na zdjęciu ;))
  • natka pietruszki
  • sól i pieprz

Cebulę i czosnek należy drobno pokroić i zeszklić na łyżce oliwy. Soczewicę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po przestygnięciu przekładamy do miseczki i dodajemy pozostałe składniki: oliwę, koncentrat pomidorowy, posiekaną natkę, podsmażoną cebulę i czosnek oraz sól i pieprz. Całość rozgniatamy widelcem i gotowe! Smacznego! :)

Dietetyk Tczew Dietetyk Malbork Dietetyk Gdynia

Twój komentarz




POKAŻ
Emilia Hallmann - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ