mgr Emilia Hallmann
14 Paź

Placuszki twarogowe z jabłkiem

Proste i szybkie w przygotowaniu, idealnie sprawdzą się na pożywne śniadanie lub pyszny deser.  

 

Składniki:  

  • 120g twarogu 
  • 1 jajko 
  • 4 łyżki mąki orkiszowej  
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego 
  • 1 jabłko  
  • 1/4 łyżeczki cynamonu 
  • olej/masło do smażenia 

 

Przygotowanie:  

Twaróg z jogurtem rozetrzeć do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. 

Następnie należy dodać jajko, mąkę oraz cynamon. Całość dokładnie wymieszać. 

Dodać jabłko pokrojone w plasterki i delikatnie wymieszać.  

Na patelnię z odrobiną rozgrzanego tłuszczu wykładać niewielkie porcje ciasta. Placuszki smażyć z obu stron do momentu lekkiego zarumienienia się. 

Podawać solo lub z ulubionymi dodatkami. 

 

Smacznego!  

 

Dobry Dietetyk Tczew | Dobry Dietetyk Gdynia | Dobry dietetyk Malbork 

 

Twój komentarz




POKAŻ
Emilia Hallmann - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ