mgr Emilia Hallmann
31 Marz

Omlet ze szpinakiem, mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi

Omlet w wersji wytrawnej, to zawsze świetny pomysł na pierwsze, sycące śniadanko. 


Składniki:

  • 2 jajka
  • garść szpinaku
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • plaster mozzarelli
  • łyżeczka parmezanu
  • pół łyżeczki masła klarowanego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jaja wbić do miseczki, dodać sól, pieprz i dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać masło, dodać szpinak i chwilę podsmażyć. Wlać roztrzepane jajka i smażyć na na średniej mocy palnika, około 2 minuty. Odwrócić omleta na drugą stronę, dodać przekrojone na pół pomidorki, kawałki mozzarelli i posypać startym parmezanem. Smacznego!

Dietetyk Gdynia Dietetyk Tczew Dietetyk Malbork

Twój komentarz




POKAŻ
Emilia Hallmann - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ