Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Emilia Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Paulina Kreft
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr inż. Sławomir Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Aleksandra Pranszke
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 781 344 445

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

mgr Emilia Hallmann
mgr Emilia Hallmann
 Paulina Kreft
Paulina Kreft
mgr inż. Sławomir Hallmann
mgr inż. Sławomir Hallmann
 Aleksandra Pranszke
Aleksandra Pranszke
Ukryj kalendarz
07 Sty

Łosoś pieczony na marchewce z frytkami z batatów

Najpyszniejszy przepis na rybę! Smakuje nawet jej przeciwnikom! :D Ja najbardziej lubię przyrządzić tym sposobem łososia, ale jestem pewna, że każda inna ryba również będzie wyśmienita! 

Składniki:

- marchew

- por (biała część)

- masło

- bataty lub ziemniaki

- oliwa z oliwek

- filet z łososia

- pieprz, sól, oregano

- cytryna

 

Przygotowanie: 

Obieramy marchewkę i ścieramy ją na tarce, pora kroimy w półtalarki. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy warzywa. Soli i pieprzymy do smaku, mieszamy i przykrywamy pokrywką. Dusimy.

Batata obieramy i kroimy jak na frytki, wrzucamy do miski. Polewamy oliwą i posypujemy oregano (można dodać inne przyprawy np. ostrą paprykę), mieszamy.

Z folii aluminiowej wycinamy prostokąt, na nim kładziemy marchewkę z porem a na to filet z łososia (skórą do dołu). Na wierzch dobrze jest położyć plaster cyrtyny. Zawijamy boki, tworząc paczuszkę. 

Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia rozładamy frytki i kładziemy naszą paczuszkę z łososiem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok 20 minut. Po tym czasie najlepiej odwinąć paczuszkę i sprawdzić czy ryba jest gotowa. Jeśli jest taka potrzeba, zostawić w piekarniku jeszcze na 5 minut zwiększając do 200 stopni.

Smacznego!

Dobry Dietetyk Gdynia Orłowo

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ