Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Emilia Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Paulina Kreft
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr inż. Sławomir Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Aleksandra Pranszke
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 781 344 445

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

mgr Emilia Hallmann
mgr Emilia Hallmann
 Paulina Kreft
Paulina Kreft
mgr inż. Sławomir Hallmann
mgr inż. Sławomir Hallmann
 Aleksandra Pranszke
Aleksandra Pranszke
Ukryj kalendarz
02 Marz

Jagodowa jaglanka z orzechami

Ostatnio pytaliście nas o mrożonki w diecie, więc postanowiłam wykorzystać swoje mrożone zapasy owocowe i stworzyć pyszne śniadanie. Tak jak pisałyśmy, spożywanie mrożonek jest jak najbardziej bezpieczne, a produkty te są zdrowe, gdyż ten sposób przetworzenia nie wpływa w znaczący sposób na ich wartości odżywcze. 

Idealnym sposobem, aby wzbogacić naszą dietę o mrożone owoce, jest dodanie ich do słodkich śniadań, deserów lub koktajli. Moją ulubioną formą śniadania jest zdecydowanie jaglanka i bardzo często przygotowuję ją na różne sposoby. Dzięki wykorzystaniu różnych dodatków można stworzyć zupełnie inną potrawę. Za każdym razem niezwykle smaczną ;) Dzisiaj w ruch poszły mrożone jagody i tak oto powstała ta piękna jaglanka!

Składniki:

-kasza jaglana

-siemię lniane

-mrożone jagody

-mleko/jogurt

-słonecznik

-miód

-ulubione orzechy

Kaszę przesypujemy do garnka, zalewamy wrzątkiem i płuczemy 2-3 razy. Dodajemy część jagód i siemię lniane, mieszamy i zalewamy wodą lub mlekiem (proporcje 2:1, czyli szklanka kaszy na 2 szklanki wody/mleka). Przykrywamy pokrywką i gotujemy na wolnym ogniu. Gdy kasza wchłonie całą wodę/mleko, przekładamy ją do miseczki i mieszamy z jogurtem naturalnym (jeśli gotowaliśmy na wodzie) miodem oraz słonecznikiem. Podziwiamy jej piękny kolor, a następnie dodajemy ulubione orzechy i resztę jagód.

Smacznego!

Dobry Dietetyk Gdynia Orłowo

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ