Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Emilia Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Paulina Kreft
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr inż. Sławomir Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Aleksandra Pranszke
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 781 344 445

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

mgr Emilia Hallmann
mgr Emilia Hallmann
 Paulina Kreft
Paulina Kreft
mgr inż. Sławomir Hallmann
mgr inż. Sławomir Hallmann
 Aleksandra Pranszke
Aleksandra Pranszke
Ukryj kalendarz
22 Paź

Makaron ryżowy z marchewkowym sosem warzywnym

Mam dla Was szybki przepis, który uratuje Was, kiedy nie będzie czasu na długie gotowanie, ale jednak chcecie zjeść coś pysznego. A może spontanicznie wpadają goście? 

Przepis można dostosować do składników, które mamy w domu. :) 

Składniki: 

- marchewka 

- papryka 

- rukola

- pieczarki 

- tofu -> można użyć kurczaka/indyka 

- makaron ryżowy -> można użyć zwykłe nitki 

- sos sojowy 

- czosnek, imbir, cebula, miód

- olej 

- dodatkowo ser żółty do posypania

Sposób przygotowania:

  • Makaron ryżowy przygotować według przepisu na opakowaniu.
  • Tofu zamarynować w ulubionych przyprawach i sosie sojowym 
  • Imbir drobno posiekać lub zetrzeć na tarce, czosnek przecisnąć przez praskę, a cebulę posiekać.
  • Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę, po 2-3 minutach dodać czosnek, a po chwili pokrojone w kostkę i zamaryowane tofu. Smażyć, aż tofu się przyrumieni.
  • Na drugą, głęboką patelnię dodać pokrojone w paski warzywa, sos sojowy, miód i imbir. Podsmażać 3-4 minuty. Podlać wodą i dusić parę minut,
  • Dodać przygotowany wcześniej makaron, tofu i dokładnie wymieszać. Doprawić chili i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
  • Posypać startym serem. 

Smacznego! :) 

 

Dobry Dietetyk Gdynia Orłowo

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ