Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Emilia Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Paulina Kreft
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr inż. Sławomir Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Aleksandra Pranszke
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 781 344 445

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

mgr Emilia Hallmann
mgr Emilia Hallmann
 Paulina Kreft
Paulina Kreft
mgr inż. Sławomir Hallmann
mgr inż. Sławomir Hallmann
 Aleksandra Pranszke
Aleksandra Pranszke
Ukryj kalendarz
10 Sty

Pasztet z gruszkami

Macie dość wędlin na kanapki? A może jesteście miłośnikami pasztetów? Mam dla Was przepis na pyszny bezmięsny pasztet z białej fasoli. Gwarantuję, że zadowoli każde podniebienie. Przepis sprawdzi się doskonale jako dodatek do kanapki lub na ciepło na kolację.

Składniki na jedną keksówkę o wymiarach około 30 x12 cm:
1 – 2 dojrzałe gruszki / 150 g
2 szklanki ugotowanej białej fasoli / 1 szklanka suchej fasoli
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej / ½ szklanki suchej kaszy
⅓ szklanki oleju roślinnego
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka tymianku
½ łyżeczki rozmarynu
½ łyżeczki mielonej kolendry
¼ łyżeczki majeranku
sól i czarny pieprz
oraz do ozdoby: 1 gruszka, obrana i podzielona na ćwiartki

Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do ok. 200 stopni.
Gruszki obrać, pozbyć się gniazd nasiennych, a następnie piec przez 10 – 12 minut do czasu, aż gruszki zmiękną. W międzyczasie wszystkie składniki włożyć do dużej miski i przy pomocy ręcznego blendera zblendować je na gęstą, gładką masę. Gotowe upieczone gruszki dodać do masy i ponownie zblendować, na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Foremkę do pieczenia wyłożyć papierem, przełożyć do środka masę pasztetową. Pasztet wyrównać, na szczycie ułożyć kawałki gruszek i piec przez 35 – 45 minut do momentu, aż pasztet będzie miał złoty wierzch. Następnie wyjąć, studzić przez przynajmniej 3 godziny i podawać. (Na początku może być mięciutki)

Jeżeli nie macie czasu na pieczenie, to ten przepis nadaje się jako
surowa pasta na kanapki!
Mniam :)

Dobry Dietetyk Gdynia Orłowo


Wpis zaczerpnięty ze strony:
http://www.jadlonomia.com/przepisy/pasztet-z-gruszkami/

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ