Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Emilia Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Paulina Kreft
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr inż. Sławomir Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: Aleksandra Pranszke
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 781 344 445

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

mgr Emilia Hallmann
mgr Emilia Hallmann
 Paulina Kreft
Paulina Kreft
mgr inż. Sławomir Hallmann
mgr inż. Sławomir Hallmann
 Aleksandra Pranszke
Aleksandra Pranszke
Ukryj kalendarz
20 List

Uda kurczaka pieczone w ziołach z warzywami

Często pacjenci proszą nas o szybkie obiady. Najlepiej takie które "robią się same" :) Naszym zadaniem jest zaproponować dania, które jednoczeście będą łatwe w wykonaniu, ale też smaczne i wartościowe. Właśnie taką propozycję dzisiaj przedstawiamy :) 

Taką potrawę można bardzo prosto przygotować, włożyć do piekarnika na niecałą godzinę, a w międzyczasie zająć się pracą lub innymi obowiązkami domowymi. 

Składniki:

-uda kurczaka

-ulubione warzywa, np. cebula, czosnek, cukinia, papryka, brokuł, kalafior, bakłażan, marchew 

-ulubione zioła, np. bazylia, oregano (koniecznie! dodaje najlepszego aromatu:)), papryka słodka/ostra, czosnek granulowany, tymianek

-oliwa z oliwek

-sól i pieprz

Piekarnik nagrzewamy do 200°C. Uda myjemy, skrapiamy oliwą z oliwek i posypujemy ziołami, dokładnie nacieramy i odstawiamy. Warzywa kroimy w większą kostkę lub talarki. Uda układamy na blaszce (najlepiej wyłożnej papierem do pieczenia) i obsypujemy pokrojonymi warzywami. Całość lekko solimy i pieprzymy. Wkładamy do piekarnika na ok. 50 minut. Większe i grubsze udka można naciąć nożem, aby się dokładnie dopiekły.

Podajemy z ryżem lub kaszą. Smacznego! :) 

Dobry Dietetyk Gdynia Orłowo

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ