Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Emilia Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Paulina Kreft-Bubka
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Natalia Karpiczenko
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 781 344 445

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

mgr Emilia Hallmann
mgr Emilia Hallmann
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr Natalia Karpiczenko
mgr Natalia Karpiczenko
Ukryj kalendarz
03 Sier

Łosoś duszony na cukinii curry

Lubicie ryby, ale nie chcecie specjalnie dla 1-2 kawałków odpalać piekarnika lub czekać aż się nagrzeje? Przygotujcie je na patelni razem z warzywami! 
Dzisiaj mamy dla was szybki przepis na łososia duszonego w cukinii curry.


Składniki:
- łosoś
- cukinia
- cebula 
- czosnek
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz, curry, zioła prowansalskie, pieprz cytrynowy

Dodatki:
- ryż (u mnie brązowy)
- kiszona kapusta
- cebula
- pietruszka
- olej lniany

Przygotowanie:
Wstawiamy ryż do gotowania. Łososia obsypujemy ziołami prowansalskimi i pieprzem cytrynowym i odstawiamy. 
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek, podsmażamy. Po chwili dodajemy pokrojoną w półtalarki cukinię, solimy odrobinę, mieszamy i przykrywamy pokrywką, aby się chwilkę poddusiła (nie za długo, aby nie była zbyt miękka). W razie potrzeby można dolać odrobinę wody. Doprawiamy curry i pieprzem do smaku, mieszamy. Na środku patelni robimy miejsce na rybę i kładziemy na środku. Przykrywamy pokrywką i dusimy.
W międzyczasie przygotowujemy surówkę z kapusty kiszonej. Siekamy drobno cebulkę, mieszamy ją z kapustą i olejem lnianym oraz pieprzem. Gotową surówkę posypujemy natką pietruszki. Bomba witaminy C gotowa! :) 
Zamiast ryżu możecie oczywiście użyć ziemniaków lub ulubionej kaszy.

Smacznego! 

Dobry Dietetyk Gdynia Orłowo

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ