Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Emilia Hallmann (Stasiak)
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Paulina Kreft-Bubka
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Natalia Karpiczenko
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 781 344 445

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

mgr Emilia Hallmann (Stasiak)
mgr Emilia Hallmann (Stasiak)
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr Natalia Karpiczenko
mgr Natalia Karpiczenko
Ukryj kalendarz
16 Sier

Tofu w sosie miodowo – musztardowym z makaronem

Nie macie pomysły na bezmięsny obiad? A może lubicie eksperymentować w kuchni lub jesteście wegetarianami? Przepis jest po prostu dla wszystkich, którzy lubią smacznie zjeść.

Dla osób, które chciałby zrobić obiad w wersji tradycyjnej – wystarczy tofu zamienić na kurczaka/indyka. :)

Czego będziecie potrzebować? (na dwie porcje)

- Tofu w kostce – 180 g (jedna kostka)

- Miód – 1 łyżka

- Musztarda francuska – 3 łyżki

- Cukinia – 1 mała sztuka

- Jogurt grecki – 150 g

- Olej/oliwa z oliwek – 1 łyżka

- Sos sojowy - 2 łyżki

- Ocet balsamiczny- 1 łyżka

- Sól, pieprz - do smaku

- Pomidorki koktajlowe - dowolnie

- Makaron/kluski/ryż lub kasza ;) (ja użyłam makaronowych klusek)

 

- Tofu pokroić w kostkę zamarynować olejem, solą, pieprzem, sosem sojowym, miodem, octem i musztardą. Odstawić na 30 minut.

- Cukinię obrać i zblendować na pulpę.

- Zamarynowane tofu wrzucić na patelnię i poddusić chwilę. Dodać zmiksowaną cukinię, dolać odrobinę wody i dusić parę minut.

- Odstawić pokrywkę i dusić potrawkę, aż woda odparuje. Jogurt zahartować i dodać do potrawki. W razie potrzeby można dodać więcej musztardy.

- Makaron lub inny dodatek do obiadu przygotować według instrukcji na opakowaniu.

- Na talerz wyłożyć makaron, polać sosem i położyć pokrojone pomidorki. Do obiadu można dodać pokrojoną natkę pietruszki.

Smacznego! :)

 

Dobry dietetyk Gdynia Orłowo

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ