Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Emilia Hallmann (Stasiak)
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Paulina Kreft-Bubka
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Natalia Karpiczenko
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 781 344 445

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

mgr Emilia Hallmann (Stasiak)
mgr Emilia Hallmann (Stasiak)
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr Natalia Karpiczenko
mgr Natalia Karpiczenko
Ukryj kalendarz
09 Lip

Gulasz z czerwoną soczewicą

Najczęściej staramy się przedstawiać Wam pomysły na szybkie proste obiady. I taki jest właśnie ten przepis :) 

Składniki:

- kasza gryczana ewentualnie inna ulubiona

- oliwa z oliwek

- czosnek i cebula

- pomidory w puszcze/świeże/passata

- cukinia

- pietruszka

- sól, pieprz, papryka ostra wędzona, zioła prowansalskie

Kaszę gryczaną gotujemy.

Na dużej patelni lub w garnku z grubym dnem rozgrzewamy oliwę i wrzucamy posiekaną cebulę z czosnkiem. Dodajemy wędzoną paprykę, mieszamy i podsmażamy. Dodajemy suchą czerwoną soczewicę i mieszamy, chwilę podsmażamy. Cukinię kroimy w półtalarki lub w kostkę i dodajemy do cebuli z czosnkiem i soczewicą. Przyprawiamy solą i pieprzem, przykrywamy pokrywką i podduszamy (można podlać wodą, ale cukinia sama również powinna "puśić" trochę wody). Następnie dodajemy świeże posiekane lub puszkowane pomidory, doprawiamy ziołami i całość mieszamy. Można dodać szczuptę cukru do smaku. Gotujemy ok. 10-15 minut, aż soczewica zrobi się miękka. Podajemy z kaszą i posiekaną pietruszką.

Smacznego! 

Dobry Dietetyk Gdynia Orłowo

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ