Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Emilia Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Paulina Kreft-Bubka
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Natalia Karpiczenko
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 781 344 445

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

mgr Emilia Hallmann
mgr Emilia Hallmann
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr Natalia Karpiczenko
mgr Natalia Karpiczenko
Ukryj kalendarz
09 Czerw

Spaghetti z ciecierzycy z pesto szpinakowo-bazyliowym

Dzisiaj mam dla Was kolejną wegańską propozycję obiadową :) Poprzednim razem pisałam Wam o
białkowych makaronach idealnych do takich dań. Dzisiaj wykorzystałam makaron spaghetti z
ciecierzycy, który ma aż 25g białka w 100g produktu! Do tego postanowiłam użyć m.in. świeżej
bazylii, która wyjątkowo dobrze rośnie na moim kuchennym parapecie. Zobaczcie co z tego wyszło. :)


Składniki:
- makaron spaghetti z ciecierzycy
- świeży szpinak
- liście świeżej bazylii
- kilka orzechów nerkowca
- oliwa z oliwek
- czosnek
-cukinia
- sól, pieprz
- płatki drożdżowe (opcjonalnie)

Orzechy zalewamy gorącą wodą i odstawiamy. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie (trzeba
uważać, bo łatwo go rozgotować!). Szpinak myjemy, siekamy na mniejsze kawałki i wrzucamy na
patelnię z rozgrzaną oliwą. Do tego dorzucamy pokrojony czosnek i podduszamy kilka minut.
Przekładamy do miksera, aby chwilę ostygło. W tym czasie na patelnię wrzucamy pokrojoną w talarki
cukinię, lekko solimy i również dusimy. Liście bazylii myjemy, dorzucamy do szpinaku z czosnkiem,
odsączamy nerkowce i całość miksujemy na pesto. Makaron mieszamy z pesto, dodajemy duszoną
cukinię i posypujemy płatkami drożdżowymi .

Smacznego!

 

Dobry Dietetyk Gdynia Orłowo

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ