Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Emilia Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Paulina Kreft-Bubka
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Natalia Karpiczenko
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 781 344 445

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

mgr Emilia Hallmann
mgr Emilia Hallmann
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr Natalia Karpiczenko
mgr Natalia Karpiczenko
Ukryj kalendarz
02 Marz

Jagodowa jaglanka z orzechami

Ostatnio pytaliście nas o mrożonki w diecie, więc postanowiłam wykorzystać swoje mrożone zapasy owocowe i stworzyć pyszne śniadanie. Tak jak pisałyśmy, spożywanie mrożonek jest jak najbardziej bezpieczne, a produkty te są zdrowe, gdyż ten sposób przetworzenia nie wpływa w znaczący sposób na ich wartości odżywcze. 

Idealnym sposobem, aby wzbogacić naszą dietę o mrożone owoce, jest dodanie ich do słodkich śniadań, deserów lub koktajli. Moją ulubioną formą śniadania jest zdecydowanie jaglanka i bardzo często przygotowuję ją na różne sposoby. Dzięki wykorzystaniu różnych dodatków można stworzyć zupełnie inną potrawę. Za każdym razem niezwykle smaczną ;) Dzisiaj w ruch poszły mrożone jagody i tak oto powstała ta piękna jaglanka!

Składniki:

-kasza jaglana

-siemię lniane

-mrożone jagody

-mleko/jogurt

-słonecznik

-miód

-ulubione orzechy

Kaszę przesypujemy do garnka, zalewamy wrzątkiem i płuczemy 2-3 razy. Dodajemy część jagód i siemię lniane, mieszamy i zalewamy wodą lub mlekiem (proporcje 2:1, czyli szklanka kaszy na 2 szklanki wody/mleka). Przykrywamy pokrywką i gotujemy na wolnym ogniu. Gdy kasza wchłonie całą wodę/mleko, przekładamy ją do miseczki i mieszamy z jogurtem naturalnym (jeśli gotowaliśmy na wodzie) miodem oraz słonecznikiem. Podziwiamy jej piękny kolor, a następnie dodajemy ulubione orzechy i resztę jagód.

Smacznego!

Dobry Dietetyk Gdynia Orłowo

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ