Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Emilia Hallmann (Stasiak)
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Paulina Kreft-Bubka
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Natalia Karpiczenko
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 781 344 445

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

mgr Emilia Hallmann (Stasiak)
mgr Emilia Hallmann (Stasiak)
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr Natalia Karpiczenko
mgr Natalia Karpiczenko
Ukryj kalendarz
10 Marz

Domowa granola

Lubicie jeść granolę na śniadanie?

Mam dla Was przepis na przepyszną i aromatyczną granolę, która w przeciwieństwie do swoich sklepowych odpowiedników nie zawiera samego cukru i dodatków.

Zrobienie takiej granoli nie zajmuje dużo czasu i jest zdecydowanie tańsza niż kupna wersja :) 

Ja uwielbiam zalewać ciepłym mlekiem, a Wy jak lubicie ją jeść? Z mlekiem? Jogurtem? Czy może na sucho? :D 

CYNAMONOWA GRANOLA

SKŁADNIKI:

  • 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych (można zmieszać swoje ulubione płatki)
  • 2/3 szklanki orzechów włoskich i nerkowca
  • 1/2 szklanki pestek dyni
  • 1/4 szklanki pestek słonecznika
  • 1/3 szklanki wiórek kokosowych
  • 1 „zblendowane” lub starte jabłko
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżeczka świeżego, startego imbiru
  • mała szczypta soli
  • 3 łyżki miodu/syropu klonowego
  • 1/2 szklanki rodzynek (dodać dopiero po upieczeniu)

PRZYGOTOWANIE:

Piekarnik nagrzać do 160*C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.

Do dużej miski wsypać wszystkie składniku (oprócz rodzynek) i dokładnie wymieszać łyżką.

Wyłożyć na blachę i rozłożyć równomiernie na całej powierzchni papieru.

Wstawić do piekarnika do uzyskania pięknego, miodowego koloru (przemieszać kilka razy w trakcie pieczenia).

Dodać rodzynki i zostawić granolę do ostudzenia.

Kiedy płatki ostygną, wsypać je do słoika. 

Smacznego! 

Dobry Dietetyk Gdynia Orłowo

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ