Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Emilia Hallmann (Stasiak)
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Paulina Kreft-Bubka
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Natalia Karpiczenko
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 781 344 445

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

mgr Emilia Hallmann (Stasiak)
mgr Emilia Hallmann (Stasiak)
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr Natalia Karpiczenko
mgr Natalia Karpiczenko
Ukryj kalendarz
13 Luty

Duszona cukinia z serem feta i kurczakiem

Prostota w pysznym wydaniu. :) 

Dzisiaj mamy dla Was przepis na obiad, który pojawia się w jadłospisach naszych podopiecznych. :) Jest to prosty, "zwykły" obiad, ale odpowiednio podany staje się ucztą dla oka i podniebienia. Naprawdę nie zajmuje dużo czasu. :)

Do przygotowania obadu będziecie potrzebować: 

  • Cebula 50g - jedna sztuka
  • Cukinia 300g - jedna sztuka 
  • Pomidorki koktajlowe 160g - 8 sztuk 
  • Kurczak, filet 100g - 1 mała porcja
  • Zioła prowansalskie - 2 łyżeczki
  • Oliwa z oliwek 10g - 1 łyżka
  • Przyprawa chili 1g - szczypta
  • Pieprz czarny świeżo mielony 2g - szczypta
  • Ser Feta 30 g - 1 plaster
  • Kasza jęczmienna, pęczak 50g - 1/2 woreczka


Sposób przygotowania:Cebulę posiekać i wrzucić na rozgrzają oliwę. Cukinię zetrzeć na tarce. Dodać cukinię, podlać małą ilością wody (2-3 łyżki) i dusić do miękkości (około 15-20 minut) pod przykryciem. Doprawić świeżo mielonym pieprzem i odrobiną chili, dodać zioła prowansalskie i pomidorki koktajlowe.

W międzyczasie ugotować kaszę pęczak, a mięso natrzeć ziołami i usmażyć bez tłuszczu. 

Wszystko przełożyć na talerz i cukinię posypać pokruszonym serem feta.

 

Smacznego! :) 

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ