Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Emilia Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Paulina Kreft-Bubka
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Natalia Karpiczenko
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 781 344 445

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

mgr Emilia Hallmann
mgr Emilia Hallmann
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr Natalia Karpiczenko
mgr Natalia Karpiczenko
Ukryj kalendarz
22 Paź

Makaron ryżowy z marchewkowym sosem warzywnym

Mam dla Was szybki przepis, który uratuje Was, kiedy nie będzie czasu na długie gotowanie, ale jednak chcecie zjeść coś pysznego. A może spontanicznie wpadają goście? 

Przepis można dostosować do składników, które mamy w domu. :) 

Składniki: 

- marchewka 

- papryka 

- rukola

- pieczarki 

- tofu -> można użyć kurczaka/indyka 

- makaron ryżowy -> można użyć zwykłe nitki 

- sos sojowy 

- czosnek, imbir, cebula, miód

- olej 

- dodatkowo ser żółty do posypania

Sposób przygotowania:

  • Makaron ryżowy przygotować według przepisu na opakowaniu.
  • Tofu zamarynować w ulubionych przyprawach i sosie sojowym 
  • Imbir drobno posiekać lub zetrzeć na tarce, czosnek przecisnąć przez praskę, a cebulę posiekać.
  • Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę, po 2-3 minutach dodać czosnek, a po chwili pokrojone w kostkę i zamaryowane tofu. Smażyć, aż tofu się przyrumieni.
  • Na drugą, głęboką patelnię dodać pokrojone w paski warzywa, sos sojowy, miód i imbir. Podsmażać 3-4 minuty. Podlać wodą i dusić parę minut,
  • Dodać przygotowany wcześniej makaron, tofu i dokładnie wymieszać. Doprawić chili i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
  • Posypać startym serem. 

Smacznego! :) 

 

Dobry Dietetyk Gdynia Orłowo

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ