Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Emilia Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Paulina Kreft-Bubka
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Natalia Karpiczenko
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 781 344 445

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

mgr Emilia Hallmann
mgr Emilia Hallmann
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr Natalia Karpiczenko
mgr Natalia Karpiczenko
Ukryj kalendarz
18 Paź

Bakłażany faszerowane soczewicą

Bakłażany najlepiej smakują pieczone! A jeszcze lepiej z pysznym farszem, a dodatkowo posypane tartą mozzarellą! Niebo w gębie :)
 

Składniki:
- bakłażany
- czerwona soczewica (może być z puszki)
- pieczarki 
- passata pomidorowa lub świeże pomidory bez skórki
- cebula
- czosnek
- bazylia świeża
- mozzarella
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz, bazylia i oregano suszone

Soczewicę ugotować lub dokładnie wypłukać, jeśli używamy puszkowaną. Bakłażany umyć, przekroić na pół i wydrążyć środek, zostawiając ok 1cm ścianki. Miąższ bakłażana posiekać. Oliwę rozgrzać na patelni. Dodać posiekaną cebulę i czosnek oraz pieczarki, podsmażyć. Miąższ pokroić na mniejsze kawałki i dodać do cebuli z czosnkiem. Przyprawić  i dodać soczewicę. Zalać passatą lub drobno pokrojonymi świeżymi pomidorami, dodać posiekane listki bazylii, doprawić do smaku i poddusić. 
Wydrążone bakłażany napełnić farszem. Posypać startą mozzarellą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C i piec ok. 40 minut, aż będą miękkie. 
Podawać z dowolnymi dodatkami. U mnie kasza kuskus z pietruszką i kiszone ogórki :)


Smacznego!
Dobry Dietetyk Gdynia Orłowo

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ