Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Emilia Hallmann (Stasiak)
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Paulina Kreft-Bubka
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Natalia Karpiczenko
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 781 344 445

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

mgr Emilia Hallmann (Stasiak)
mgr Emilia Hallmann (Stasiak)
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr Natalia Karpiczenko
mgr Natalia Karpiczenko
Ukryj kalendarz
10 Sty

Pasztet z gruszkami

Macie dość wędlin na kanapki? A może jesteście miłośnikami pasztetów? Mam dla Was przepis na pyszny bezmięsny pasztet z białej fasoli. Gwarantuję, że zadowoli każde podniebienie. Przepis sprawdzi się doskonale jako dodatek do kanapki lub na ciepło na kolację.

Składniki na jedną keksówkę o wymiarach około 30 x12 cm:
1 – 2 dojrzałe gruszki / 150 g
2 szklanki ugotowanej białej fasoli / 1 szklanka suchej fasoli
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej / ½ szklanki suchej kaszy
⅓ szklanki oleju roślinnego
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka tymianku
½ łyżeczki rozmarynu
½ łyżeczki mielonej kolendry
¼ łyżeczki majeranku
sól i czarny pieprz
oraz do ozdoby: 1 gruszka, obrana i podzielona na ćwiartki

Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do ok. 200 stopni.
Gruszki obrać, pozbyć się gniazd nasiennych, a następnie piec przez 10 – 12 minut do czasu, aż gruszki zmiękną. W międzyczasie wszystkie składniki włożyć do dużej miski i przy pomocy ręcznego blendera zblendować je na gęstą, gładką masę. Gotowe upieczone gruszki dodać do masy i ponownie zblendować, na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Foremkę do pieczenia wyłożyć papierem, przełożyć do środka masę pasztetową. Pasztet wyrównać, na szczycie ułożyć kawałki gruszek i piec przez 35 – 45 minut do momentu, aż pasztet będzie miał złoty wierzch. Następnie wyjąć, studzić przez przynajmniej 3 godziny i podawać. (Na początku może być mięciutki)

Jeżeli nie macie czasu na pieczenie, to ten przepis nadaje się jako
surowa pasta na kanapki!
Mniam :)

Dobry Dietetyk Gdynia Orłowo


Wpis zaczerpnięty ze strony:
http://www.jadlonomia.com/przepisy/pasztet-z-gruszkami/

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ