Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Emilia Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Paulina Kreft-Bubka
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Natalia Karpiczenko
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 781 344 445

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

mgr Emilia Hallmann
mgr Emilia Hallmann
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr Natalia Karpiczenko
mgr Natalia Karpiczenko
Ukryj kalendarz
20 List

Uda kurczaka pieczone w ziołach z warzywami

Często pacjenci proszą nas o szybkie obiady. Najlepiej takie które "robią się same" :) Naszym zadaniem jest zaproponować dania, które jednoczeście będą łatwe w wykonaniu, ale też smaczne i wartościowe. Właśnie taką propozycję dzisiaj przedstawiamy :) 

Taką potrawę można bardzo prosto przygotować, włożyć do piekarnika na niecałą godzinę, a w międzyczasie zająć się pracą lub innymi obowiązkami domowymi. 

Składniki:

-uda kurczaka

-ulubione warzywa, np. cebula, czosnek, cukinia, papryka, brokuł, kalafior, bakłażan, marchew 

-ulubione zioła, np. bazylia, oregano (koniecznie! dodaje najlepszego aromatu:)), papryka słodka/ostra, czosnek granulowany, tymianek

-oliwa z oliwek

-sól i pieprz

Piekarnik nagrzewamy do 200°C. Uda myjemy, skrapiamy oliwą z oliwek i posypujemy ziołami, dokładnie nacieramy i odstawiamy. Warzywa kroimy w większą kostkę lub talarki. Uda układamy na blaszce (najlepiej wyłożnej papierem do pieczenia) i obsypujemy pokrojonymi warzywami. Całość lekko solimy i pieprzymy. Wkładamy do piekarnika na ok. 50 minut. Większe i grubsze udka można naciąć nożem, aby się dokładnie dopiekły.

Podajemy z ryżem lub kaszą. Smacznego! :) 

Dobry Dietetyk Gdynia Orłowo

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ