Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Emilia Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Paulina Kreft-Bubka
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Natalia Karpiczenko
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 781 344 445

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

mgr Emilia Hallmann
mgr Emilia Hallmann
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr Natalia Karpiczenko
mgr Natalia Karpiczenko
Ukryj kalendarz
14 List

Prosty piernik z pomidorów

Jedliście kiedyś ciasto z pomidorów?! Myślę, że niewielu z Was miało taką przyjemność ;) A naprawdę warto spróbować, bo jest przepyszne i znika ze stołu w mgnieniu oka! To był ostatni kawałek, który udało mi się na szybko sfotografować :O Na dodatek jest chyba najprostszym ciastem, jakie kiedykolwiek robiłam.

Oprócz tego to kolejna propozycja wegańska na naszej stronie, więc jest idealne dla osób mających nietolerancję na jajka lub nabiał.

Ma jeszcze jedną ogromną zaletę! Pozwala przemycić w diecie troszkę warzyw, jeśli Wasze dziecko jest niejadkiem :) 

 

Składniki:

-1 szklanka pomidorów z puszki

-1 średni dojrzały banan

-1/2 szklanki oleju roślinnego

-1/2 szklanki cukru trzcinowego

-2 szlanki mąki orkiszowej

-1 łyżka kakao

-1,5 łyżki przyprawy do piernika

-1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

-1 łyżeczka sody

-1/2 łyżeczki soli

*dodatkowo powidła do przesmarowania ciasta lub czekolada na polewę, ale ciasto smakuje wyśmienicie również bez dodatków

Wymieszać osobno suche i mokre składniki. Połączyć wszystkie składniki razem i dokładnie wymieszać, aż powstanie gęsta masa. Przełożyć do foremki (może być zarówno duża keksówka jak i okrągła forma o ok. 30cm średnicy) wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej odrobiną tłuszczu. Piec ok. 50 minut w 180ºC

PS Przepis znalazłam dawno temu w internecie, niestety nie pamiętam na jakiej stronie, nie jest to mój autorski przepis :) 

Dobry Dietetyk Gdynia Orłowo

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ