Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Emilia Hallmann
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Paulina Kreft-Bubka
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Natalia Karpiczenko
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 781 344 445

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

mgr Emilia Hallmann
mgr Emilia Hallmann
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr Natalia Karpiczenko
mgr Natalia Karpiczenko
Ukryj kalendarz
03 Paź

Jesienny zielony koktajl

Pogoda za oknem przygnębia? Mam dla Was zdrowy i pyszny zielony koktajl.

 

Moda na zielone koktajle nie przemija, a główne składniki takich posiłków są doskonałym źródłem witamin, składników mineralnych oraz wielu innych substancji, które wpływają pozytywnie na nasze zdrowie. 

Dziś w roli głównej występuje jarmuż. Sezon na to warzywo rozpoczyna się jesienią i trwa niemalże całą zimę. 

W Polsce niegdyś jarmuż był traktowany bardziej jako roślina ozdobna. Jednak coraz więcej osób docenia właściwości zielonych liści jarmużu. To warzywo jest źródłem roślinnego białka, błonnika, witamin - przede wszystkim C i K1, a także soli mineralnych - zwłaszcza wapnia i potasu oraz sulforafanu - silnego przeciwutleniacza.

Do zielonego koktajlu będziemy potrzebować (przepis na dwie porcje): 

- 1 duża garść jarmużu

- 1 marchew 

- 1 jabłko 

- 1 plaster cytryny bez skórki 

- 1 plasterek imbiru (nie za dużo, by nie był zbyt ostry) 

- 1/2 średniego banana

- 1 mała łyżeczka miodu 

- 1/2 szklanki tłoczonego soku jabłkowego 

- 1/2 szklanki wody 

Przygotowanie: 

Pokroić drobno wszystkie składniki, wrzucić do blendera i dodać soku jabłkowego. W celu uzyskania odpowieniej konsystencji dolewać wody. 

Przelać do szklanek i cieszyć się mocą zielonego koktajlu. :) 

Smacznego!

 

Piśmiennictwo: 
1. http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/jarmuz-wlasciwosci-i-wartosci-odzywcze-przepisy-na-dania-z-jarmuzu_34363.html

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ