Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
Rezerwacja pierwszej wizyty Gdynia
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Emilia Hallmann (Stasiak)
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Paulina Kreft-Bubka
Gdynia, ul. Wielkopolska 34a
Dietetyk: mgr Natalia Karpiczenko
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 781 344 445

tel. 733 215 215

tel. 733 215 215

mgr Emilia Hallmann (Stasiak)
mgr Emilia Hallmann (Stasiak)
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr Paulina Kreft-Bubka
mgr Natalia Karpiczenko
mgr Natalia Karpiczenko
Ukryj kalendarz
28 Paź

Pasta "bezjajeczna"

Musicie zrezygnować lub ograniczyć jajka w swojej diecie? A może lubicie eksperymentować w kuchni lub jesteście na diecie roślinnej? Koniecznie musicie posmakować pasty "bezjajeczniej". 

By pasta miała jajeczny smak i kolor niezbędne będą przypawy, takie jak kurkuma oraz czarna sól (sala namak). Jeżeli ze względów smakowych lub zdrowotnych rezygnujesz z produktów sojowych, to można zwiększyć udział ciecierzycy i kaszy jaglanej, a nie dodawać tofu. :) 

 

Do wykonania pasty będziemy potrzebować: 
– 1 kostka naturalnego tofu (około 180g) 
– 1 puszka ciecierzycy
– 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej
– cebulka dymka i szczypiorek 
– 5 łyżek majonezu (może być tradycyjny/wegański lub gęsty jogurt) 
– sól kala namak (czarna sól, która nadaje jajecznego smaku) i pieprz do smaku
– łyżeczka musztardy
– łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
– curry lub kurkuma do koloru (około łyżeczki)
 
WYKONANIE:
kaszę jaglaną należy przepłukać kilka razy wrzątkiem i ugotować w szklance wody z odrobiną soli (około 15 minut).
- ciecierzycę przepłukać zimną wodą i wraz z tofu, kaszą, majonezem i musztardą zmiksować blenderem ręcznym (malakser powoduje, że pasta jest zbyt rozdrobniona i uwodniona)

- dodać natkę, posiekaną dymkę, kurkumę, pieprz i sól czarna do smaku. Dokładnie wymieszać i wstawić na godzinę do lodówki

Gwarantuję, że nie pożałujecie, fantastyczna alternatywa dla jaj. :) Nie tylko na święta wielkanocne. ;) 

 

Smacznego!

 

Przepis zaczerpnięty: 

http://weganon.pl/2016/03/wielkanocna-pasta-2.html

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ